Go Back
+ servings
prăjitură cu prune şi înveliş crocant
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Prăjitură cu prune şi crustă crocantă

Preparare10 minutes
Gătire45 minutes
Timp total55 minutes
Categorie: Deserturi
Porții: 12

Ingrediente

(pentru o tavă de 20 x 35 cm)

    Baza

    • 130 g de făină tip 000
    • 200 ml de smântână
    • 50 ml lapte
    • 120 g de zahăr de preferat să fie vanilat
    • 4 ouă
    • 50 g de unt topit
    • 1 linguriţă rasă de praf de copt
    • 1 praf de sare

    La mijloc

    • 1 kg de prune fără sâmburi, desfăcute jumătăţi

    Crusta

    • 100 g făină
    • 50 g unt rece
    • 50 g zahăr tos
    • ½ linguriță scorțișoară opţional

    Mod de preparare

    • Se amestecă cu telul componentele lichide pentru bază: smântâna, laptele, untul topit şi răcit şi ouăle. După ce s-a omogenizat amestecul, se adaugă toate ingredientele solide: făina, praful de copt, zahărul şi un praf de sare.
    • Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
    • Deasupra se pun jumătăţile de prune aşezate una lângă alta, ca în fotografia de mai sus.
    • Pentru crustă se amestecă cu degetele untul rece, cu făina, zahărul şi pudra de scorţişoară (eu nu am pus). Se obţine un aluat nisipos, sfărâmicios care se distribuie pe suprafaţa prăjiturii.
    • Se dă tava la cuptorul care trebuie să fie în prealabil încins la 180 de grade. E gata cam în 45 de minute.
    • Pentru că baza e genul de aluat care rămâne puţin umed şi lipicios, prăjitura asta se feliază mai frumos dacă o lăsaţi mai întâi să se răcească.
    Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!