Se amestecă cu telul componentele lichide pentru bază: smântâna, laptele, untul topit şi răcit şi ouăle. După ce s-a omogenizat amestecul, se adaugă toate ingredientele solide: făina, praful de copt, zahărul şi un praf de sare.
Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Deasupra se pun jumătăţile de prune aşezate una lângă alta, ca în fotografia de mai sus.
Pentru crustă se amestecă cu degetele untul rece, cu făina, zahărul şi pudra de scorţişoară (eu nu am pus). Se obţine un aluat nisipos, sfărâmicios care se distribuie pe suprafaţa prăjiturii.
Se dă tava la cuptorul care trebuie să fie în prealabil încins la 180 de grade. E gata cam în 45 de minute.
Pentru că baza e genul de aluat care rămâne puţin umed şi lipicios, prăjitura asta se feliază mai frumos dacă o lăsaţi mai întâi să se răcească.