granola facuta acasa
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Mic dejun cu granola făcută acasă

Categorie: Deserturi
Autor: Iuliana S. / bucate-aromate.ro

Mod de preparare

  • Puneţi într-un bol orice amestec de cereale şi fructe uscate, în ce proporţii vă place. Eu am pus 250 g de fulgi de ovăz, 250 g fulgi de secară.
  • Amestecaţi 250 ml de apă cu 50 ml de ulei de bună calitate, 2-3 linguri de miere şi o sticluţă de esenţă de vanilie.
  • Turnați amestecul peste cereale şi amestecaţi bine să se umezească toate cerealele.
  • Întindeţi cerealele umede într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi daţi la cuptor.
  • Amestecaţi din când în când să vă asiguraţi că se usucă uniform pe toate părţile.
  • Sunt gata când cerealele devin crocante şi nu mai sunt deloc umede.
  • Se păstrează în borcane de sticlă cu capac.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!