Roşii gratinate cu brânzeturi italiene
Roşii gratinate cu brânzeturi, un aperitiv deosebit cu care vă puteţi încânta musafirii. Se fac foarte uşor şi sunt gata în 30 de minute.
Preparare10 minutes mins
Gătire20 minutes mins
Timp total30 minutes mins
Categorie: Aperitive
Cuisine: Italiana
Porții: 2
Calories: 504kcal
(pentru 2 porţii)
- 2 roşii mari tăiate jumătăţi
- 50 ml ulei de măsline
- 3 căţei de usturoi
- 50 g mozzarella
- 50 g gorgonzola
- 50 g parmezan ras
- busuioc uscat
- sare și piper
- frunzuliţe de busuioc verde
Roşiile se scobesc de miez şi se aşează peste hârtia de copt într-o tavă care va merge la cuptor. Nu aruncaţi miezul! Folosiţi-l la o supă sau la un sos.
Se amestecă uleiul de măsline cu usturoiul zdrobit prin presă, puţin busuioc uscat, piper şi un vârf de cuţit de sare.
Se stropesc roşiile cu jumătate din acest ulei aromat, apoi se umplu cu bucăţele de mozzarella şi gorgonzola.
Se pune câte o grămăjoară de parmezan ras deasupra fiecărei roşii şi se stropesc din nou cu puțin uleiul de măsline aromat cu usturoi şi busuioc.
Daţi tava la cuptorul în prealabil încins la 190 de grade. Coaceţi aproximativ 15-20 de minute până când brânzeturile se topesc şi devin aurii, iar roşiile se înmoaie dar nu prea tare, ci încă îşi păstrează fermitatea.
Atenţie când le scoateţi din cuptor, căci brânzeturile topite frig foarte tare! Lăsaţi-le 2-3 minute să se mai răcorească apoi le puteţi savura împreună cu frunzuliţe proaspete de busuioc care vor aduce o minunată notă de prospeţime acestui aperitiv aromat.
Calorii: 504kcal | Carbohidrați: 12g | Proteine: 20g | Grăsimi: 43g | Colesterol: 60mg | Fibre: 2g | Zahăr: 4g | Vitamina A: 1826IU | Calciu: 503mg