Go Back
+ servings
Plăcintă sărată cu urdă şi mărar
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Plăcintă sărată cu urdă şi mărar

Preparare15 minutes
Gătire40 minutes
Timp total55 minutes
Categorie: Aperitive
Porții: 55 min

Ingrediente

  • 1 pachet de foi de plăcintă
  • 700 g urdă
  • 300 g smântână
  • 7 ouă 5 în compoziţie şi 2 pentru uns deasupra
  • 100 g măsline fără sâmburi tăiate rondele
  • 200 ml de ulei
  • mărar proaspăt
  • sare

Mod de preparare

  • Dacă folosiţi foi de plăcintă congelate, atunci acestea trebuie scoase din congelator şi lăsate să se dezgheţe complet înainte de a ne apuca de treabă.
  • Într-un vas încăpător se bat bine 5 ouă cu un praf de sare. Urda se sfărâmă cu furculiţa şi se pune în vas peste ouăle bătute.
  • Se adaugă şi smântâna împreună cu mărarul tocat şi măslinele fără sâmburi. Se potiveşte gustul de sare şi se amestecă să se omogenizeze compoziţia.
  • Număraţi foile de plăcintă din pachet. De obicei sunt 14 sau 15. Tapetaţi tava de la aragaz cu hârtie de copt şi aşezaţi jumătate din foile de plăcintă. Fiecare foaie trebuie stropită din loc în loc cu puţin ulei. Dacă vă e mai uşor, puteţi să le ungeţi cu o pensulă.
  • Peste prima jumătate de foi se toarnă umplutura de urdă şi ouă. Se acoperă cu foile rămase, unse şi acestea cu ulei.
  • Cu un cuţit bine ascuţit se porţionează plăcinta în pătrate cât doriţi de mari.
  • Se bagă tava în cuptorul în prealabil încins la 180 de grade şi se lasă aproximativ 40 de minute sau până vedeţi ca a început să se rumenească.
  • Bateţi celelalte 2 ouă, deschideţi uşa cuptorului şi cu o pensulă de bucătărie ungeţi plăcinta cu oul bătut. Dacă vă mai rămâne ou bătut, turnaţi-l cât de uniform puteţi peste plăcintă.
  • Daţi din nou tava la cuptor, la foc mai iute pentru 10 minute sau până vedeţi că plăcinta e bine rumenită.
  • Scoateţi plăcinta şi dacă vreţi să rămână crocantă, lăsaţi-o să se răcească in tavă, neacoperită. Dacă nu o doriţi crocantă, acoperiţi-o cu un prosop curat, înmuiat în apă rece şi stors bine.
  • Plăcinta sărată cu urdă şi mărar e foarte bună şi caldă, dar şi rece.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!