Go Back
Biscuiţi cu unt şi bucăţele de ciocolată
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Biscuiţi cu unt şi bucăţele de ciocolată

Categorie: Deserturi

Ingrediente

  • 200 g unt gras, la temperatura camerei
  • 100 g zahăr
  • 300 g făină
  • 1 ou întreg
  • seminţele de la ½ de păstaie de vanilie
  • 100 g perluţe de ciocolată sau o ciocolată amăruie mărunţită cu cuţitul
  • un praf de sare

Mod de preparare

  • Se freacă untul cu oul, zahărul, sarea şi seminţele de vanilie până când zahărul s-a dizolvat şi am obtinut consistenţa unei creme.
  • Se adaugă făina şi se încorporează în crema de unt.
  • Se adaugă perluţele de ciocolată în aluat şi se amestecă cu o lingură pentru a se distribui uniform în toată masa acestuia.
  • Se dă aluatul la frigider pentru cel puţin 30 de minute.
  • Se aprinde cuptorul la 180 de grade şi se pregătesc două tăvi tapetate cu hârtie de copt.
  • Scoatem aluatul de la frigider. Va fi rece dar moale, se va putea modela. Formăm cu palmele biluţe de aproximativ aceeaşi mărime pe care le aplatizăm apăsându-le cu fundul unui pahar.
  • Le aşezăm în tavă lăsând cam 2 cm intre ele pentru că se mai lăţesc la copt.
  • Cuptorul trebuie să fie în prealabil încins la 180 de grade.
  • Coacem biscuiţii doar până când încep să se rumenească pe margini, apoi scoatem tava din cuptor.
  • Pentru că sunt foarte fragezi, îi lăsăm să se răcească în tavă şi abia apoi îi transferăm pe platouri.
  • Pot fi păstraţi până la o săptămână în cutii de carton sau de tablă cu capac.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!