Se freacă untul cu oul, zahărul, sarea şi seminţele de vanilie până când zahărul s-a dizolvat şi am obtinut consistenţa unei creme.
Se adaugă făina şi se încorporează în crema de unt.
Se adaugă perluţele de ciocolată în aluat şi se amestecă cu o lingură pentru a se distribui uniform în toată masa acestuia.
Se dă aluatul la frigider pentru cel puţin 30 de minute.
Se aprinde cuptorul la 180 de grade şi se pregătesc două tăvi tapetate cu hârtie de copt.
Scoatem aluatul de la frigider. Va fi rece dar moale, se va putea modela. Formăm cu palmele biluţe de aproximativ aceeaşi mărime pe care le aplatizăm apăsându-le cu fundul unui pahar.
Le aşezăm în tavă lăsând cam 2 cm intre ele pentru că se mai lăţesc la copt.
Cuptorul trebuie să fie în prealabil încins la 180 de grade.
Coacem biscuiţii doar până când încep să se rumenească pe margini, apoi scoatem tava din cuptor.
Pentru că sunt foarte fragezi, îi lăsăm să se răcească în tavă şi abia apoi îi transferăm pe platouri.
Pot fi păstraţi până la o săptămână în cutii de carton sau de tablă cu capac.