Prăjitura cu prune şi iaurt
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Prăjitură cu prune şi iaurt

Preparare10 mins
Gătire35 mins
Timp total45 mins
Porții: 10
Autor: Iuliana S. / bucate-aromate.ro

Ingrediente

  • 300 g de prune
  • 200 ml de iaurt
  • 3 ouă
  • 250 g făină
  • 50 g unt topit
  • 4 linguri de zahăr
  • 1/2 linguriţă de scoţişoară
  • 1/2 linguriţă de praf de copt
  • un praf de sare

Mod de preparare

  • Se omogenizează iaurtul cu ouăle şi untul topit. Nu e nevoie de mixer, dacă le amestecaţi puţin cu telul e suficient.
  • Adăugaţi zahărul, sarea şi scorţişoara şi amestecaţi din nou să se dizolve cât de cât zahărul.
  • Adăugaţi făina amestecată cu praful de copt şi omogenizaţi aluatul amestecând cu o lingură sau o spatulă. Trebuie să arate ca o cremă groasă.
  • Turnaţi aluatul în tavă. Deaspupra aşezaţi jumătăţile de prune cu coaja în sus.
  • Coaceţi la cuptor la foc mediu (180 de grade) până începe să se rumenească deasupra, iar scobitoarea iese curată după ce înţeapă aluatul. La mine a durat în jur de 35 de minute, dar depinde şi de cuptor.
  • Se taie mai frumos când e rece.
  • Serviţi prăjitura pudrată cu zahăr vanilat.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!