Salată de linte
Rețetă de salată de linte delicioasă și sănătoasă, cu multe legume proaspete. Rețeta perfectă pentru prânz, cină sau pachetul de la serviciu.
Preparare10 minutes mins
Gătire30 minutes mins
Timp total40 minutes mins
Categorie: Feluri de baza
Porții: 1
Calories: 591kcal
- 50 g linte maro sau o conservă de linte gata fiartă
- 5-6 roşii cherry
- ½ ceapă roşie sau 1 ceapă eșalotă
- 1 cățel usturoi
- 1 avocado mic
- pătrunjel proaspăt
dressing
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriță muștar
- sucul de la ½ lămâie
- sare și piper după gust
Puneți lintea la fiert într-o cratiță mică cu apă cât să o acopere cu două degete. În apă puneți o linguriță rasă de sare.
Când lintea este fiartă (aprox. 30 de minute) o scurgeți într-o strecurătoare și o clătiți cu apă rece.
Într-un castron mic, amestecați să se combine: uleiul de măsline, sucul de lămâie, muștarul, sarea și piperul.
Tăiați roșiile felii mici, ceapa solzișori, avocado cuburi iar usturoiul îl treceți prin presă.
Într-un bol încăpător puneți lintea, turnați dressingul și amestecați bine. Puneți apoi restul legumelor și câteva frunze de pătrunjel. Amestecați din nou.
Salata de linte se poate mânca imediat ce este gata, dar aromele vor fi mai intense dacă aveți timp să o lăsați la frigider măcar o oră înainte de servire.
Calorii: 591kcal | Carbohidrați: 58g | Proteine: 19g | Grăsimi: 35g | Fibre: 31g | Zahăr: 8g | Vitamina A: 1048IU | Calciu: 83mg