Go Back
Tipărește rețeta
5 from 1 vote

Ştrudel cu prune şi caise

Categorie: Deserturi

Ingrediente

  • 1 foaie de aluat de foietaj
  • 500 g prune şi caise în ce proporţie vă place
  • 4 linguri de zahăr brun sau după gust, depinde cât de dulci sunt fructele
  • 3 linguri de pesmet măcinat fin
  • 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
  • o linguriţă de scorţişoară măcinată
  • zahăr vanilat

Mod de preparare

  • Dacă folosiţi foietaj congelat, aceste trebuie scos să se dezgheţe conform instrucţiunilor de pe pachet.
  • Jumătăţile de fructe, spălate şi fără sâmburi, se pun într-o cratiță împreună cu zahărul și ¼ de pahar de apă.
  • Se lasă să fiarbă la foc mic până când se topeşte zahărul şi se înmoaie fructele. Amestecaţi din când în când.
  • Când fructele sunt moi, se dă cratiţa deoparte, se lasă să se răcorească câteva minute şi apoi se adaugă pesmetul şi scorţişoara. Eu la pasul ăsta am amestecat mai energic, cât să sfărâm puţin fructele înmuiate şi să obţin o compoziţie omogenă. La fel de bine, puteţi amesteca uşor pentru ca fructele să rămână jumătăţi distincte. Procedaţi cum vă place mai mult.
  • Întindeţi foaia de aluat şi aşezaţi compozitia de fructe pe o jumătate de foaie, pe lungime.
  • Acoperiţi cu cealaltă jumatate, presati cu degetele de jur împrejur ca să se lipească aluatul şi să se "sigileze" ştrudelul.
  • Cu un cuţit bine ascuţit crestaţi din loc în loc partea de deasupra.
  • Presăraţi puţin zahăr brun şi daţi ştrudelul la cuptor la foc iute până se rumeneşte (cam 20-25 de minute).
  • Atenţie, fructele din interior vor fi foarte fierbinţi! Va trebui totuşi să aveţi răbdare să se răcească :)
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!