Go Back
+ servings
bol alb cu supa si lingura langa el pe fond alb
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Supă rece de roşii (Gazpacho)

Învingeți căldura verii cu o rețetă de supă rece de roșii! Făcută cu legume de vară, această supă gazpacho este sănătoasă si răcoritoare!
Preparare25 minutes
răcire1 hour
Timp total1 hour 25 minutes
Categorie: Supe si ciorbe
Cuisine: internationala
Porții: 4
Calories: 256kcal

Ingrediente

pentru 4 porţii

  • 2 kg roşii mari, bine coapte
  • 500 g castraveți de grădină
  • 1 ceapă roşie medie sau 2 cepe verzi, doar partea albă
  • 1 ardei gras
  • 1 cățel de usturoi
  • 70 ml ulei de măsline extravirgin
  • 2 linguri oțet
  • sare și piper upă gust
  • busuioc sau pătrunjel proaspăt
  • crutoane sau pâine prăjită pentru servit

Mod de preparare

  • Curățați, spălați legumele și tăiați-le în bucăți potrivite pentru blender. Nu uitați să păstrați câteva felii sau cuburi de legume pentru decor!
  • Dacă nu aveți un blender de capacitate mare, care să poată procesa toate ingredientele deodată, atunci va trebui să lucrați cu ele pe rând.
  • Puneți legumele în blender și odată cu ele adăugați și uleiul de măsline, oțetul, sare și piper măcinat.
  • Turnați supa într-un vas cu capac care va merge la frigider pentru cel puțin 2 ore.
  • Înainte de servire, gustați supa și decideți dacă mai are nevoie de sare.
  • Împărțiți supa în boluri și decorați-o cu legumele păstrate deoparte, cu crutoane crocante din pâine și cu frunze de busuioc sau pătrunjel proaspăt.
  • Opțional, mai puteți adăuga câteva picături de ulei de măsline sau puteți presăra puțin busuioc uscat pentru o aromă mai intensă.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 256kcal | Carbohidrați: 25g | Proteine: 5g | Grăsimi: 17g | Fibre: 7g | Zahăr: 16g | Vitamina A: 4922IU | Calciu: 72mg