Supă rece de roşii
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Supă rece de roşii (Gazpacho)

Categorie: Supe si ciorbe
Autor: Iuliana S. / bucate-aromate.ro

Ingrediente

pentru 4 porţii

  • 4 roşii mari bine coapte
  • 2 castraveciori de grădină eu am folosit de data asta 1/2 de castravete de seră
  • 1/2 de ardei gras
  • 1 ceapă roşie micuţă sau 2 cepe verzi, doar partea albă
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • apă plată după gust
  • sare piper după gust
  • busuioc proaspăt dacă nu aveţi puteţi folosi pătrunjel

Mod de preparare

  • legumele se curăţă şi se spală, fiecare în felul ei
  • se pun în blender toate legumele, sare şi piper după gustul fiecăruia şi se pasează până obţineţi o pastă fină
  • subţiaţi cu apă plată până ajungeţi la consistenţa dorită. Eu prefer supa mai groasă, am pus cam 1/2 de cană de apă, dar totul depinde şi de cât de zemoase sunt roşiile.
  • se serveşte cu uleiul de măsline picurat deasupra, cu busuioc proaspăt tocat şi eventual cu crutoane aromate.
  • dacă o doriţi mai rece, puteţi adăuga câteva cuburi de gheață înainte de servire.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!