Go Back
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Îngheţată de ciocolată

Categorie: Deserturi

Ingrediente

  • 400 ml lapte cu 3.5% grăsime
  • 4 gălbenuşuri
  • 400 ml smântână pentru frişcă
  • 8 linguri de zahăr tos sau după gust
  • 70 g de ciocolată ruptă bucăţi mici
  • 2 linguri rase de cacao
  • 1 esenţă de rom
  • un praf de sare

Mod de preparare

  • Punem laptele la fiert la foc mic într-o cratiţă cu fund gros, doar cât să se încălzească, nu trebuie să fiarbă
  • Frecăm gălbenuşurile cu zahărul până când se albesc şi îşi măresc volumul.
  • Adăugăm treptat 4-5 linguri de lapte cald peste ouă amestecând continuu, ca să le ridicăm temperatura.
  • Turnăm amestecul de ouă şi lapte peste laptele de pe aragaz,
  • Umezim pudra de cacao cu putin lapte rece ca sa nu facă cocoloaşe şi o adăugăm şi pe ea în amestecul de pe foc.  Lăsăm să fiarbă la foc foarte mic, până când simţim că începe să se îngroaşe.
  • Dăm deoparte şi adăugăm ciocolata mărunţită, amestecând continuu până când se topeşte de tot şi avem o compoziţie omogenă. Lăsăm crema să se răcească complet.
  • Adăugăm esenţa de rom şi smântâna pentru frişcă.
  • Dacă aveţi maşină de îngheţată, turnaţi amestecul în recipientul scos din congelator şi lăsaţi maşina să îşi facă treaba.
  • Dacă nu aveţi maşină, turnaţi amestecul într-o caserolă care va merge la congelator.
  • Scoateţi caserola din 30 în 30 de minute şi mixaţi pentru a împiedica formarea cristalelor de gheaţă. Această operaţiune trebuie repetată de cel puţin 3 ori ca să obţineţi o îngheţată cremoasă.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!