Go Back
Tipărește rețeta
5 from 1 vote

Prăjitură cu vişine

Categorie: Deserturi

Ingrediente

cantităţile sunt suficiente pentru o tavă clasică de aragaz

  • 8 ouă
  • 8 linguri de zahăr
  • 8 linguri de făină
  • ½ kg de vişine fără sâmburi
  • zahăr vanilat pentru pudrat deasupra

Mod de preparare

  • albuşurile se bat cu mixerul la viteză mare până se fac spumă şi nu mai cad de pe teluri
  • se adaugă zahărul şi se bat albușurile până când se întăresc din nou
  • se adaugă gălbenuşurile şi se omogenizează compoziţia cu mixerul la viteză mai mică
  • se pune făina şi se încorporează în aluat, folosind un tel în formă de pară, cu mişcări uşoare de jos în sus
  • se pune compoziţia în tava de la aragaz peste hârtia de copt sau unsă cu ulei şi tapetată cu făină
  • peste compoziţia din tavă, se pun din loc în loc vişinele fără sâmburi îngropându-le puţin în aluat
  • se dă tava la cuptor pentru aprox25-30 de minute sau până trece testul cu scobitoarea
  • se serveşte prăjitura taiată pătrate şi pudrată generos cu zahăr vanilat
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!