cu ajutorul unei farfurii se decupează un disc care va deveni blatul de tartă
se aşează blatul într-o tava care va merge la cuptor, bineînţeles pe o hârtie de copt
se presară discul cu o lingură de zahăr brun şi se așază deasupra aluatului un gratar metalic pentru ca blatul sa nu crească prea mult.
se dă blatul la cuptorul încins la 200 de grade pentru aprox. 15 minute. Nu trebuie să nu se coacă de tot, dar să se caramelizeze zahărul
în acest timp se feliază căpşunile, se rade lămâia şi se taie brânza cubuleţe
se scoate blatul, se îndepărtează grătarul metalic şi se aşează feliile de căpşuni circular
peste căpşuni se presară a doua lingură de zahăr brun, coaja de lămâie şi se împart din loc în loc cubuleţele de brânză
se dă tarta la cuptor doar pentru 5-7 minute, până se topeşte brânza şi zahărul
se serveşte imediat, cât brânza mai e încă călduţă, căci nu mai e la fel de bună dacă o lăsaţi de pe o zi pe alta