Go Back
Tipărește rețeta
5 from 1 vote

Tartă cu căpşuni şi gorgonzola

Categorie: Deserturi

Ingrediente

  • 1 foaie de aluat de foietaj
  • 2 linguri zahăr brun
  • ½ kg de căpşuni
  • 50 g brânză gorgonzola dacă nu vă place gorgonzol, puteţi folosi ricotta
  • coaja rasă de la ½ de lămâie

Mod de preparare

  • cu ajutorul unei farfurii se decupează un disc care va deveni blatul de tartă
  • se aşează blatul într-o tava care va merge la cuptor, bineînţeles pe o hârtie de copt
  • se presară discul cu o lingură de zahăr brun şi se așază deasupra aluatului un gratar metalic pentru ca blatul sa nu crească prea mult.
  • se dă blatul la cuptorul încins la 200 de grade pentru aprox. 15 minute. Nu trebuie să nu se coacă de tot, dar să se caramelizeze zahărul
  • în acest timp se feliază căpşunile, se rade lămâia şi se taie brânza cubuleţe
  • se scoate blatul, se îndepărtează grătarul metalic şi se aşează feliile de căpşuni circular
  • peste căpşuni se presară a doua lingură de zahăr brun, coaja de lămâie şi se împart din loc în loc cubuleţele de brânză
  • se dă tarta la cuptor doar pentru 5-7 minute, până se topeşte brânza şi zahărul
  • se serveşte imediat, cât brânza mai e încă călduţă, căci nu mai e la fel de bună dacă o lăsaţi de pe o zi pe alta
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!