Go Back
+ servings
ruladă cu frişcă şi rodii
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Ruladă cu frişcă şi rodii

Preparare15 minutes
Gătire25 minutes
Timp total40 minutes
Categorie: Deserturi
Porții: 10

Ingrediente

pentru blat

umplutura

  • 300 ml de smântână pentru frişcă
  • 60 g zahăr vanilat sau după gust
  • sâmburi de la o rodie

Mod de preparare

  • albuşurile se bat spumă tare până când capătă consistenţă şi nu mai cad de pe teluri
  • se adaugă pe rând cele 5 linguri de zahăr şi se continuă baterea până când albuşurile se întăresc din nou
  • se adaugă gălbenuşurile şi coaja rasă de lămâie şi se amestecă cu mixerul la viteză mică până se omogenizează compoziţia
  • se toarnă făina în ploaie şi se amestecă încet, cu telul în formă de pară cu mişcări uşoare, de jos în sus
  • se dau deoparte 3 linguri de aluat în care se încorporează pudra de cacao
  • se pune aluatul cu cacao într-un poş, sau puteţi folosi o pungă curată tăiat la un colţ şi se desenează pe hârtia de copt orice modele doriţi
  • se bagă tava în cuptorul în prealabil încins, pentru 10-12 minute cât să se întărească puţin modelul
  • se scoate tava din cuptor, se toarnă restul de compoziţie, se nivelează şi se coace aprox. 25 de minute la 180 de grade, sau până trece testul scobitorii
  • se răstoarnă blatul pe o foaie de copt curată (cu decorul în sus), se intoarce ajutându-ne eventual de un prosop şi se rulează imediat, cu partea decorată în afară
  • se lasă blatul la răcit, aşa, rulat, timp în care ne ocupăm de umplutură
  • se bate smântâna cu zahărul pudră
  • când frişca s-a întărit adăugăm sâmburii de rodie (sau bucăţelele de fructe)
  • desfacem blatul şi îl umplem cu frişcă pe partea interioară (cea fără decor)
  • rulăm blatul cu frişca în interior, aşezăm pe un platou şi lăsăm rulada să se răcească la frigider cel puţin 2 ore înainte să o servim
  • fiind moale şi cremoasă, trebuie feliată cu un cuţit cu lama subţire şi bine ascuţită
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!