albuşurile se bat spumă tare până când capătă consistenţă şi nu mai cad de pe teluri
se adaugă pe rând cele 5 linguri de zahăr şi se continuă baterea până când albuşurile se întăresc din nou
se adaugă gălbenuşurile şi coaja rasă de lămâie şi se amestecă cu mixerul la viteză mică până se omogenizează compoziţia
se toarnă făina în ploaie şi se amestecă încet, cu telul în formă de pară cu mişcări uşoare, de jos în sus
se dau deoparte 3 linguri de aluat în care se încorporează pudra de cacao
se pune aluatul cu cacao într-un poş, sau puteţi folosi o pungă curată tăiat la un colţ şi se desenează pe hârtia de copt orice modele doriţi
se bagă tava în cuptorul în prealabil încins, pentru 10-12 minute cât să se întărească puţin modelul
se scoate tava din cuptor, se toarnă restul de compoziţie, se nivelează şi se coace aprox. 25 de minute la 180 de grade, sau până trece testul scobitorii
se răstoarnă blatul pe o foaie de copt curată (cu decorul în sus), se intoarce ajutându-ne eventual de un prosop şi se rulează imediat, cu partea decorată în afară
se lasă blatul la răcit, aşa, rulat, timp în care ne ocupăm de umplutură
se bate smântâna cu zahărul pudră
când frişca s-a întărit adăugăm sâmburii de rodie (sau bucăţelele de fructe)
desfacem blatul şi îl umplem cu frişcă pe partea interioară (cea fără decor)
rulăm blatul cu frişca în interior, aşezăm pe un platou şi lăsăm rulada să se răcească la frigider cel puţin 2 ore înainte să o servim
fiind moale şi cremoasă, trebuie feliată cu un cuţit cu lama subţire şi bine ascuţită