clafoutis
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Clafoutis cu vişine

Preparare15 mins
Gătire40 mins
Timp total55 mins
Categorie: Deserturi
Porții: 8
Autor: Iuliana S. / bucate-aromate.ro

Ingrediente

  • 400 g vişine sau cireşe cu sâmburi
  • 250 ml lapte cu 3% grăsime am folosit eu
  • 50 ml smântână
  • 4 ouă
  • miezul de la 1 baton de vanilie
  • 150 g zahăr
  • 150 g făină
  • 10-20 g unt pentru uns tava

Mod de preparare

  • se unge cu unt o tavă care va merge la cuptor
  • se aşează fructele în tavă
  • se bat bine ouăle cu zahărul şi vanilia până îşi măresc volumul
  • se adaugă laptele, smântâna şi făina şi se omogenizează amestecul
  • se toarnă compoziţia de mai sus peste cireşele din tavă
  • se dă tava la cuptor pentru 35-40 de minute până se rumeneşte pe margini
  • în mod tradiţional se serveşte călduţ si presărat cu zahăr pudră, dar eu am preferat de data asta să îl las la răcit, altfel mijlocul va fi încă moale şi nu se taie frumos
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!