Go Back
+ servings
vad de sticla cu clafoutis cu visine pe fundal de lemn si servet rosu
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Clafoutis cu vişine

Este vară, piețele sunt pline de vișine proaspete, așa că este momentul perfect să facem această rețetă franțuzească de clafoutis cu vișine!
Preparare15 minutes
Gătire40 minutes
Timp total55 minutes
Categorie: Deserturi
Cuisine: frantuzeasca
Porții: 6
Calories: 287kcal

Ingrediente

  • 400 g vişine cu sâmburi
  • 250 ml lapte cu 3,5% grăsime
  • 50 ml smântână lichidă 30% grăsime
  • 4 ouă
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 linguriță extract de migdale
  • 80 g zahăr
  • 120 g făină
  • 20 g unt pentru uns tava
  • 1 lingură zahăr pudră pentru servit

Mod de preparare

tava de aprox 25x25 cm

  • Preîncălziți cuptorul și pregătiți vasul de copt : setați cuptorul la 180 de grade și ungeți cu unt fundul unui vas pentru copt.
  • Aranjați fructele: așezați vișinele uniform pe fundul vasului.
  • Amestecați ingredientele rămase: într-un blender, adăugați toate ingredientele rămase: ouă, zahăr (păstrați 2 linguri deoparte pentru mai târziu), lapte și smântână, făină, extract de vanilie, extract de migdale și sare. Mixați până la omogenizare, apoi turnați aluatul peste vișine și se presărați cele 2 linguri de zahăr păstrate deoparte.
  • Coaceți: doar până când crema se întărește, aproximativ 35-45 de minute. Verificați la 30 de minute și acoperiți lejer cu folie dacă nu doriți să se rumenească prea mult. 
  • Serviți: opțional, înainte de servire presărați zahăr pudră. Clafoutis este delicios și cât e cald, dar și la temperatura camerei sau rece. 
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 287kcal | Carbohidrați: 42g | Proteine: 8g | Grăsimi: 10g | Colesterol: 131mg | Fibre: 2g | Zahăr: 25g | Vitamina A: 477IU | Calciu: 87mg