Go Back
Gogoşele cu flori de salcâm
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Gogoşele cu flori de salcâm

Categorie: Deserturi

Ingrediente

  • 15-20 de flori de salcâm cu tot cu codiţă
  • 2 ouă
  • 200 ml de lapte
  • 150-200 g de făină
  • ulei pentru prăjit
  • zahăr vanilat pentru pudrat

Mod de preparare

  • florile se spală cu apă rece şi se lasă câteva minute la scurs
  • din ouă, lapte, făină şi ½ linguriţă de zahăr vanilat  se face o compoziţie puţin mai grosuţă decât cea pentru clătite
  • se trec florile de salcâm prin compoziţie
  • se prăjesc pe ambele părţi în uleiul încins până se rumenesc
  • se scot florile pe un prosop de hârtie care să absoarbă excesul de ulei
  • se servesc pudrate generos cu zahăr vanilat
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!