Lemon curd
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Lemon curd

Categorie: Deserturi
Autor: Iuliana S. / bucate-aromate.ro

Ingrediente

  • coaja şi sucul de la 3 lămâi
  • 3 ouă
  • 150 g zahăr
  • 50 g de unt cu 80% grăsime

Mod de preparare

  • pregătiţi două vase: unul cu apă caldă care va sta pe foc şi unul care să încapă în vasul de pe foc, în aşa fel încât să nu atingă apa
  • în cel de-al doilea vas bateți bine ouăle, adăugaţi sucul de la cele 3 lămâi şi zahărul şi puneţi vasul la bain marie
  • amestecaţi continuu folosindu-vă de un tel în formă de pară până când compoziţia se îngroaşă
  • la început va face spumă, continuaţi să amestecaţi, iar compoziţia se va limpezi când se va lega
  • Lemon curd
  • nu trebuie să ajungă să fiarbă în clocot, ci doar să înceapă să se îngroaşe
  • luaţi vasul de pe foc, adăugaţi untul şi coaja rasă de lămâie şi omogenizaţi
  • puneţi deasupra o folie alimentară curată ca să nu prindă coajă şi lăsaţi crema la răcit
  • Lemon curd
  • crema se foloseşte la tarte, torturi, prăjituri, îngheţate sau se poate păstra până la 7 zile la frigider, într-un borcan cu capac
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!