Go Back
+ servings
două borcane cu cremă de lămâie pe fond alb cu șervet gri
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Lemon curd - crema de lămâie perfectă pentru prăjituri

Acest lemon curd este delicios, ușor acidulat, cremos și dulce. Are nevoie doar de 4 ingrediente și 10 minute pentru a fi gata!
Preparare10 minutes
Categorie: Deserturi
Cuisine: britanica
Porții: 1
Calories: 1125kcal

Ingrediente

  • coaja şi sucul de la 3 lămâi
  • 3 ouă
  • 150 g zahăr tos
  • 50 g unt 82% grăsime

Mod de preparare

  • Pregătiți două vase: unul cu apă caldă care va sta pe foc şi unul care să încapă în vasul de pe foc, în aşa fel încât să nu atingă apa care fierbe dedesubt (bain marie). Lemon curd nu trebuie gătit niciodată la căldură directă pentru că se lipește de vas și se arde foarte ușor!
  • În cel de-al doilea vas (cel care nu va fi pe foc) puneți mai întâi zahărul și gălbenușurile.
  • Adăugați coaja rasă și sucul stors de la 3 lămâi.
  • Puneți al doilea vas peste primul vas în care apa deja fierbe. Amestecați cu un tel de mână până când amestecul se omogenizează și continuați să amestecați până când amestecul se îngroașă, aproximativ 10 minute. Amestecarea continuă împiedică gălbenușurile de ou să se coaguleze. Dacă crema nu se îngroașă, măriți focul și amestecați constant.
  • Luaţi vasul de pe foc, adăugaţi untul rece, tăiat cubulețe şi omogenizaţi. Untul se va topi de la căldura cremei.
  • Turnați crema într-un borcan sau într-un castron și puneți o bucată de folie alimentară direct pe suprafața cremei, ca să nu se usuce. Crema va continua să se îngroașe pe măsură ce se răcește. Odată răcită, folie de plastic poate fi îndepărtată.
  • Folosiți lemon curd numai după răcirea completă.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 1125kcal | Carbohidrați: 150g | Proteine: 17g | Grăsimi: 54g | Colesterol: 599mg | Zahăr: 150g | Vitamina A: 1962IU | Calciu: 87mg