Pregătiți două vase: unul cu apă caldă care va sta pe foc şi unul care să încapă în vasul de pe foc, în aşa fel încât să nu atingă apa care fierbe dedesubt (bain marie). Lemon curd nu trebuie gătit niciodată la căldură directă pentru că se lipește de vas și se arde foarte ușor!
În cel de-al doilea vas (cel care nu va fi pe foc) puneți mai întâi zahărul și gălbenușurile.
Adăugați coaja rasă și sucul stors de la 3 lămâi.
Puneți al doilea vas peste primul vas în care apa deja fierbe. Amestecați cu un tel de mână până când amestecul se omogenizează și continuați să amestecați până când amestecul se îngroașă, aproximativ 10 minute. Amestecarea continuă împiedică gălbenușurile de ou să se coaguleze. Dacă crema nu se îngroașă, măriți focul și amestecați constant.
Luaţi vasul de pe foc, adăugaţi untul rece, tăiat cubulețe şi omogenizaţi. Untul se va topi de la căldura cremei.
Turnați crema într-un borcan sau într-un castron și puneți o bucată de folie alimentară direct pe suprafața cremei, ca să nu se usuce. Crema va continua să se îngroașe pe măsură ce se răcește. Odată răcită, folie de plastic poate fi îndepărtată.
Folosiți lemon curd numai după răcirea completă.