Go Back
Tipărește rețeta
5 from 1 vote

Tartă Dukan cu praz şi ardei

Categorie: Feluri de baza

Ingrediente

  • 2 ouă
  • 2 linguri de tărâţe psyllium am folosit eu
  • 1 lingură de brânză de vaci degresată
  • 3 linguri de iaurt 0.1%
  • 3 fire de praz doar partea albă
  • ½ de ardei gras roşu
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare/piper/boia de ardei dulce
  • pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

Blatul

  • se amestecă 1 ou bătut bine cu brânza de vaci şi iaurtul
  • se adaugă tărâţele şi se potriveşte de sare după gust
  • se lasă deoparte 10-15 minute să se hidrateze tărâţele (cât timp ne ocupăm de umplutură)
  • se pune amestecul într-o formă de tartă, de preferat din silicon ca să nu se lipească

Umplutura

  • se curăţă, se spală prazul şi se taie rondele de aprox. 1 cm
  • ardeiul gras se taie cuburi
  • se călește prazul împreună cu ardeiul într-o lingură de ulei de măsline, doar 2-3 minute, până începe să-şi dezvolte aroma
  • se adaugă puţină apă (aprox. 50-70 ml) şi se lasă să fierbă înăbuşit cam 10 minute, până când prazul începe să se înmoaie
  • dacă e nevoie se mai adaugă foarte puţină apă (compoziţia nu trebuie să fie prea umedă)
  • se condimentează cu sare, piper şi boia de ardei dulce după gust
  • se toarnă prazul peste blatul de tartă şi se dă la cuptor pentru 35-40 de minute
  • se bate bine cel de-al doilea ou, se deschide cuptorul şi se toarnă oul bătut peste tartă
  • se mai lasă încă 5 minute la cuptor
  • se serveşte cu pătrunjel proaspăt tocat
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!