Spălați căpșunile și îndepărtați codițele.
Tăiați cubulețe mici 200 g de căpșuni. Pe acestea le vom pune în pahare.
Tăiați cuburi mai mari restul de 300 g căpșuni. Puneți-le într-o crăticioară împreună cu zahărul pudră, 10 g de zahăr Bourbon, sucul și coaja de lămâie.
Puneți crăticioara pe foc pentru 10 minute, doar cât să se dizolve zahărul, să se înmoaie puțin căpșunile și să se formeze un sirop aromat. Amestecați din când în când.
Cât timp fierb căpșunile puneți foile de gelatină la hidratat în apă cât să le acopere bine.
După ce căpșunile au fiert, le pasați cu blenderul până devin ca un sirop gros, omogen.
Stoarceți foile de gelatină în palme și le puneți peste siropul de căpșuni. Amestecați cu o spatulă să se dizolve gelatina și lăsați amestecul deoparte să se răcorească.
Între timp bateți smântâna cu restul de 10 g de zahăr Bourbon, doar până când se întărește, nu mai mult!
Puneți frișca bătută peste siropul de căpșuni cu gelatină și amestecați foarte ușor cu un tel de mână. Amestecul va avea consistența unei creme foarte fluide. Se va întări mai târziu, la frigider.
Puneți jumătate din cuburile de căpșuni pe fundul paharelor, apoi distribuiți în pahare jumătate din crema de căpșuni
Încă un strat de căpșuni și din nou cremă.
Bateți și frișca pentru decor și o distribuiți în pahare. Decorați cu jumătăți de căpșuni și frunzulițe proaspete de mentă.
Desertul trebuie să stea la frigider cam 2 ore înainte de servire.