Go Back
+ servings
mousse de capsuni cu frisca
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Mousse de căpşuni cu frișcă naturală

Un desert la pahar ideal pentru zile călduroase: mousse de căpșuni cu frișcă naturală. Este extraordinar de aromat și se face foarte ușor.
Preparare20 minutes
2 hours
Timp total2 hours 20 minutes
Categorie: Deserturi
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4
Calories: 488kcal

Ingrediente

cantitățile de mai jos sunt pentru 4 pahare de aprox. 170 ml

  • 200 ml smântână pentru frişcă (30-32% grăsime)
  • 500 g căpşuni (300+200)
  • 70 g zahăr pudră
  • 20 g zahăr Bourbon (10+10)
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 6 g gelatină foi (3 foi și ½)

decor

  • 200 ml smântână pentru frişcă (30-32% grăsime)
  • 10 g zahăr Bourbon - optional (eu nu am pus)
  • 1-2 căpșuni proaspete
  • frunze de mentă

Mod de preparare

  • Spălați căpșunile și îndepărtați codițele.
  • Tăiați cubulețe mici 200 g de căpșuni. Pe acestea le vom pune în pahare.
  • Tăiați cuburi mai mari restul de 300 g căpșuni. Puneți-le într-o crăticioară împreună cu zahărul pudră, 10 g de zahăr Bourbon, sucul și coaja de lămâie.
  • Puneți crăticioara pe foc pentru 10 minute, doar cât să se dizolve zahărul, să se înmoaie puțin căpșunile și să se formeze un sirop aromat. Amestecați din când în când.
  • Cât timp fierb căpșunile puneți foile de gelatină la hidratat în apă cât să le acopere bine.
  • După ce căpșunile au fiert, le pasați cu blenderul până devin ca un sirop gros, omogen.
  • Stoarceți foile de gelatină în palme și le puneți peste siropul de căpșuni. Amestecați cu o spatulă să se dizolve gelatina și lăsați amestecul deoparte să se răcorească.
  • Între timp bateți smântâna cu restul de 10 g de zahăr Bourbon, doar până când se întărește, nu mai mult!
  • Puneți frișca bătută peste siropul de căpșuni cu gelatină și amestecați foarte ușor cu un tel de mână. Amestecul va avea consistența unei creme foarte fluide. Se va întări mai târziu, la frigider.
  • Puneți jumătate din cuburile de căpșuni pe fundul paharelor, apoi distribuiți în pahare jumătate din crema de căpșuni
  • Încă un strat de căpșuni și din nou cremă.
  • Bateți și frișca pentru decor și o distribuiți în pahare. Decorați cu jumătăți de căpșuni și frunzulițe proaspete de mentă.
  • Desertul trebuie să stea la frigider cam 2 ore înainte de servire.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 488kcal | Carbohidrați: 38g | Proteine: 4g | Grăsimi: 37g | Colesterol: 137mg | Fibre: 3g | Zahăr: 31g