Negresă însiropată Dukan
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Negresă însiropată Dukan

Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente

pentru o tava cu diam 26 cm

  • 3 oua
  • 3 linguri tarate de ovaz macinate cat mai fin
  • 3 linguri tarate de grau sau psyllium
  • 6 linguri lapte praf degresat
  • 200 ml iaurt degresat
  • 3 linguri indulcitor eu am folosit Xilitol
  • 1 linguritacoaja macinata de portocala
  • 1 pliculet de ness
  • 1 lingura cacao cu continut redus de grasimi
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Siropul
  • 100 ml lapte degresat
  • 1 sticluta de esenta de rom
  • 1 lingurita xilitol sau alt indulcitor pudra

Mod de preparare

  • ouale batute se amesteca cu iaurtul, laptele praf, taratele si praful de copt
  • se adauga indulcitorul, coaja de portocala, ness-ul si pudra de cacao
  • se toarna intr-o tava de preferat din silicon, ca sa nu se lipeasca
  • se da la cuptor pentru 30-40 de minute sau pana scobitoarea iese curata din aluat

siropul

  • indulcitorul se dizolva in laptele caldut
  • se adauga esenta de rom
  • se lasa negresa sa se raceasca, apoi se inteapa din loc in loc cu o scobitoare
  • se toarna siropul peste prajitura, pe cat posibil uniform
  • se lasa 10 minute sa absoarba bine siropul
  • se rastoarna pe un platou si se serveste
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!