siropul
punem apa la fiert impreuna cu 50 g de zahar
lasam sa fiarba pana cand siropul incepe sa se lege
stingem focul si lasam la racit
cand siropul e rece adaugam esenta de vanilie
crema
se bate frisca cu mixerul la viteza mica timp de aprox. 5 minute
se adauga plicurile de intaritor si zaharul pudra
se bate in continuare la viteza mare, pana cand frisca se intareste si isi pastreaza forma
un sfert din cantitatea de frisca o dam deoparte si o pastram pentru ornat
bagam frisca la frigider timp de 15 minute cat ne ocupam de gelatina
gelatina se lasa la hidratat intr-un ibric timp de 10 minute in 100 ml de apa rece
punem un vas cu apa la fiert si dupa cele 10 minute hidratare, introducem ibricul in vasul cu apa fierbinte
amestecam continuu pana cand gelatina este complet dizolvata, atentie, nu trebuie sa fiarba!
cand s-a racit, turnam gelatina peste frisca si amestecam pana cand este uniform incorporata
pastram cateva fructe pentru decor, restul le punem peste frisca taiate jumatati si amestecam
imbracam cu folie alimentara forma pe care am ales-o
insiropam piscoturile cate o secunda pe fiecare parte si asezam primul strat in tava
turnam frisca amestecata cu fructele peste piscoturi
deasupra punem al doilea rand de piscoturi insiropate
lasam la frigider pentru cel putin 2 ore
rasturnam tortul pe un platou si indepartam folia
ornam dupa inspiratie si talent, cu frisca si fructe