Go Back
+ servings
Tipărește rețeta
No ratings yet

Tort cu frişcă şi mure

Preparare15 minutes
Gătire15 minutes
Timp total30 minutes
Categorie: Deserturi
Porții: 10

Ingrediente

pentru blat

  • 15-20 piscoturi de sampanie
  • 800 ml de smantana pentru frisca cu 32% grasime
  • 240 g zahar pudra
  • 2 plicuri de intaritor pentru frisca
  • 1 plic de gelatina
  • 250 g mure sau alte fructe de padure

pentru sirop

  • 50 g zahar
  • 250 ml de apa
  • 1 esenta de vanilie

Mod de preparare

  • siropul
  • punem apa la fiert impreuna cu 50 g de zahar
  • lasam sa fiarba pana cand siropul incepe sa se lege
  • stingem focul si lasam la racit
  • cand siropul e rece adaugam esenta de vanilie
  • crema
  • se bate frisca cu mixerul la viteza mica timp de aprox. 5 minute
  • se adauga plicurile de intaritor si zaharul pudra
  • se bate in continuare la viteza mare, pana cand frisca se intareste si isi pastreaza forma
  • un sfert din cantitatea de frisca o dam deoparte si o pastram pentru ornat
  • bagam frisca la frigider timp de 15 minute cat ne ocupam de gelatina
  • gelatina se lasa la hidratat intr-un ibric timp de 10 minute in 100 ml de apa rece
  • punem un vas cu apa la fiert si dupa cele 10 minute hidratare, introducem ibricul in vasul cu apa fierbinte
  • amestecam continuu pana cand gelatina este complet dizolvata, atentie, nu trebuie sa fiarba!
  • cand s-a racit, turnam gelatina peste frisca si amestecam pana cand este uniform incorporata
  • pastram cateva fructe pentru decor, restul le punem peste frisca taiate jumatati si amestecam
  • imbracam cu folie alimentara forma pe care am ales-o
  • insiropam piscoturile cate o secunda pe fiecare parte si asezam primul strat in tava
  • turnam frisca amestecata cu fructele peste piscoturi
  • deasupra punem al doilea rand de piscoturi insiropate
  • lasam la frigider pentru cel putin 2 ore
  • rasturnam tortul pe un platou si indepartam folia
  • ornam dupa inspiratie si talent, cu frisca si fructe
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!