Go Back
gem de goji
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Gem de goji

Categorie: Cum se face?

Ingrediente

  • 5 linguri cu fructe goji
  • 350 ml apa
  • 1 plic cu gelatina
  • indulcitor dupa gust eu folosesc xilitol
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • coaja rasa de la o lamaie intreaga

Mod de preparare

  • goji se lasa cam 30 de minute la inmuiat in apa cat sa le acopere bine
  • se scurge apa si se pun la fiert in apa curata, cu zeama de lamaie si indulcitor dupa gust
  • cand fructele sunt moi, se da vasul deoparte si se adauga coaja rasa de lamaie
  • gelatina se pune la hidratat in 100 ml de apa rece, apoi se incalzeste la bain marie pana devine lichida si omogena
  • se toarna gelatina, se amesteca si se lasa gemul sa se raceasca complet
  • se paseaza cu blenderul cat doriti de fin (eu nu l-am vrut sa fie chiar pasta, am lasat si bucati de fructe intregi)
  • chiar daca pare prea lichid, nu va speriati, se va intari frumos cand il bagati la frigider
  • se pastreaza la rece, in borcan cu capac
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!