Go Back
Macaroane cu branza
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 8 votes

Macaroane cu brânză la cuptor

Preparare15 minutes
Gătire40 minutes
Timp total55 minutes
Categorie: Deserturi

Ingrediente

Mod de preparare

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade.
  • Puneți stafidele la înmuiat în apă cu puțin rom.
  • Puneți pastele la fiert în apă cu un praf de sare, conform instrucțiunilor de pe pachet.
  • Dați telemeaua pe răzătoarea cu găuri mari.
  • Într-un castron mare, bateți ouăle împreună cu zahărul tos și cel Bourbon.
  • Adăugați laptele și coaja de lămâie.
  • Dacă folosiți o brânză nesărată (urdă sau brânză de vaci) puneți și un praf de sare.
  • Omogenizați amestecul, apoi puneți brânza rasă și pastele fierte și scurse bine de apă. Amestecați.
  • Ungeți bine cu unt o formă care va merge la cuptor. Pe fundul formei puneți jumătate din cantitatea de unt, tăiat cubulețe.
  • Turnați amestecul de paste, ouă și brânză în formă.
  • Coaceți timp de 35-45 de minute, în funcție de cuptor, până când budinca este bine închegată și rumenită frumos.
  • Serviți macaroanele cu brânză calde sau reci, presărate sau nu cu zahăr pudră, după cum preferați.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!