Aprindeți cuptorul la 180 de grade.
Puneți stafidele la înmuiat în apă cu puțin rom.
Puneți pastele la fiert în apă cu un praf de sare, conform instrucțiunilor de pe pachet.
Dați telemeaua pe răzătoarea cu găuri mari.
Într-un castron mare, bateți ouăle împreună cu zahărul tos și cel Bourbon.
Adăugați laptele și coaja de lămâie.
Dacă folosiți o brânză nesărată (urdă sau brânză de vaci) puneți și un praf de sare.
Omogenizați amestecul, apoi puneți brânza rasă și pastele fierte și scurse bine de apă. Amestecați.
Ungeți bine cu unt o formă care va merge la cuptor. Pe fundul formei puneți jumătate din cantitatea de unt, tăiat cubulețe.
Turnați amestecul de paste, ouă și brânză în formă.
Coaceți timp de 35-45 de minute, în funcție de cuptor, până când budinca este bine închegată și rumenită frumos.
Serviți macaroanele cu brânză calde sau reci, presărate sau nu cu zahăr pudră, după cum preferați.