1lingurita de coaja macinata de portocalesau proaspat rasa
pentru sirop
250mlsuc proaspat de portocale
200gzahar
coaja unei portocale taiata feliute
Mod de preparare
pentru briose
Untul la temperatura camerei se freaca cu zaharul si coaja de portocala pana obtinem o crema spumoasa.
Adaugam ouale pe rand, amestecand dupa fiecare, apoi laptele rece, sucul de portocale si semintele de mac.
Faina trebuie cernuta si amestecata cu praful de copt, apoi o turnam si o incorporam in compozitia de mai sus.
Umplem formele de briose si bagam tava în cuptorul preincalzit la 160 de grade. Briosele sunt gata cam in 30-35 de minute. E bine sa faceti testul cu scobitoarea ca sa fiti siguri ca iese curata.
pentru sirop
Curatam bine cojile de portocale de partea alba si amara de pe interior, apoi le taiem fasii inguste cam de jumatate de centimetru.
Le oparim timp de 5 minute în apa fierbinte, apoi le punem la fiert în sucul de portocala, amestecat cu zahar. Lasam sa fiarba la foc mic 15 minute.
Scoatem briosele din cuptor, le lasam sa se raceasca putin în forma si cât sunt înca caldute turnam 2-3 linguri de sirop pe fiecare briosa. Le lasam în continuare in forma sa absoarba bine siropul.
Scoatem cu grija din forma si servim cu un plus de sirop dupa dorinta si decorate cu coaja de portocala fiarta
Notă
Eu am folosit o tavă de brioșe din silicon, pe care nu am uns-o cu nimic, știind că nu se lipește nimic de ea. Dacă folosiți altfel de tavă, aceasta trebuie unsă cu unt înainte de folosire.