Chec aperitiv cu iaurt
Rețeta simplă de chec aperitiv cu iaurt. Cum se face un chec aperitiv gustos și spornic cu ingredientele pe care le avem la îndemână.
Preparare15 minutes mins
Gătire1 hour hr
Timp total1 hour hr 15 minutes mins
Categorie: Aperitive
Cuisine: Romaneasca
Porții: 12
Calories: 229kcal
- 300 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- 5 ouă
- 60 ml ulei
- 100 ml lapte
- 100 ml iaurt
- 70 g măsline fără sâmburi
- 1 ardei gras roșu
- 120 g şuncă
- 100 g telemea
- 100 g ciuperci din conservă
- 1 legătură pătrunjel
- un praf de sare
- condimente: piper, nucşoară, oregano
am folosit o tavă cu dimensiunile 31x11x8 cm
Tăiați șunca și ardeiul gras în cuburi de aprox. 1 cm. Brânza o dați pe răzătoare, verdeața, ciupercile și măslinele le tăiați mărunt.
Puneți ouăle într-un castron și le mixați până se deschid la culoare și își măresc volumul. Incorporați uleiul, turnând puțin câte puțin, apoi laptele și iaurtul.
Într-un alt vas amestecați făina cu praful de copt, sarea și restul condimentelor. Cu un tel de mână încorporați amestecul de făină în cel de ouă pregătit mai devreme.
În această compoziție puneți toate ingredientele tăiate: șunca, măslinele, brânza, legume, etc. Amestecați să încorporeze uniform.
Turnați amestecul în tava tapetată cu ulei și făină sau cu hârtie de copt. Dați tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
Checul e gata cam în 40-45 de minute, când e închegat și rumenit frumos. Faceți testul cu scobitoarea ca să vă asigurați că e bine copt.
Calorii: 229kcal | Carbohidrați: 21g | Proteine: 9g | Grăsimi: 12g | Colesterol: 84mg | Fibre: 1g | Zahăr: 2g | Vitamina A: 497IU | Calciu: 81mg