Go Back
ciocolata calda
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Ciocolată caldă home-made

Categorie: Cum se face?

Ingrediente

  • 100 g ciocolată simplă cu lapte sau amăruie, cum preferaţi
  • 6 linguri de cacao de bună calitate
  • 3 linguri de zahăr alb de preferat vanilat
  • 3 linguri de zahăr brun
  • 4 linguri de amidon alimentar
  • ½ linguriţă de scorţişoară opţional, doar dacă vă place

Mod de preparare

  • Ciocolata e bine să stea la frigider o oră sau două înainte de a ne apuca de treabă.
  • Dăm ciocolata pe răzătoarea cu găuri mici. De aceea trebuie să fie rece, ca sa se radă frumos, să nu se topească. Apoi amestecăm toate ingredientele din lista de mai sus, le punem într-un borcan care se închide etanş şi păstrăm pudra pentru ciocolată caldă într-un loc răcoros.
  • Când vrem să ne răsfăţăm, punem 2-3 linguriţe de pudră într-o cană, turnăm 200 ml de lapte fierbinte, amestecăm cu grijă să nu se facă cocoloaşe pe fundul cănii şi gata! Ba chiar putem să îi punem şi un moţ de frişcă ca să fie răsfăţul şi mai mare ;)
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!