Rădăcina de ghimbir se curăţă de coajă şi se taie felii sau bucăţi cât doriţi de mici. Adică mici cât v-ar plăcea să le găsiţi în cana cu ceai ;). Eu le-am tăiat prima dată feliuţe, ca în poza de mai sus, apoi m-am răzgândit şi le-am tăiat şi mai mici. O altă variantă ar fi să îl daţi pe răzătoare, caz în care aroma e mai intensă. Dar e destul de fibros şi trebuie să vă aşteptaţi să meargă cam greu.
Aşezaţi ghimbirul în borcan, turnaţi miere peste el şi aveţi răbdare 7 zile să îl lăsaţi la macerat într-un loc răcoros.
Consumaţi câte o linguriţă pe zi, pentru a creşte imunitatea şi a ţine doctorul departe ;) Deşi s-ar putea spune că ghimbirul e puţin iute şi puţin astringent, gustul lui este perfect echilibrat de dulceaţa moale a mierii.