Go Back
+ servings
tocanita de ardei copti
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 7 votes

Tocaniţă de ardei copţi

Rețeta tradițională de tocăniță de ardei copţi cu roșii și usturoi. O mâncare de post savuroasă, mai ales alături de o mămăliguță fierbinte.
Preparare15 minutes
Gătire30 minutes
Timp total45 minutes
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4
Calories: 70kcal

Ingrediente

  • 350 g ardei copți (aprox. 5 ardei kapia)
  • 1 ceapă
  • 3 linguri ulei
  • 200 ml roșii pasate
  • 10 g făină (1 lingură)
  • 3 cătei de usturoi
  • sare, piper, cimbru uscat - după gust
  • pătrunjel proaspăt pentru servit

Mod de preparare

  • Dacă nu aveți ardei deja copți, atunci cu asta trebuie să începeți: coaceți ardeii, îi curățați de coajă, îndepărtați cotoarele și semințele.
  • Dacă folosiți ardei congelați, va trebui să îi lăsați să se dezghețe înainte de gătire.
  • În ambele cazuri, nu aruncați zeama pe care o lasă ardeii. Este foarte gustoasă și o vom folosi în rețetă.
  • Tocăm mărunt ceapa și un cățel de usturoi.
  • Într-o tigaie sau cratiță cu capac, punem uleiul la încins, apoi ceapa și usturoiul tocate. Amestecăm și lăsăm ceapa să se călească 2 minute, cât să își dezvolte aroma.
  • Presărăm un praf de sare și adăugăm în tigaie 100 ml de apă. Punem capacul și lăsăm ceapa să se mai gătească timp de 5 minute amestecând din când în când ca să nu se lipească.
  • Adăugăm roşiile pasate, sare, piper și cimbru uscat după gust. Din nou, punem capacul și lăsăm legumele să fiarbă cam 10 minute.
  • Punem în tigaie ardeii copți tăiați fâșii. Puneți acum și sucul lăsat de ardeii copți și la nevoie mai completați cu puțină apă
  • Într-un castron, amestecați 1 lingură de făină cu 100 ml de apă rece și turnați amestecul în tigaie.
  • Lăsați mâncarea să mai fiarbă 10 minute la foc mic.
  • Stingeți focul, presărați restul de usturoi tocat mărunt și lăsați mâncarea deoparte câteva minute, acoperită cu un capac ca să se îmbine toate aromele.
  • Serviți tocănița de ardei copți cu mămăliguță caldă, iar înainte de servire, presărați pătrunjel proaspăt tocat mărunt.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 70kcal | Carbohidrați: 14g | Proteine: 2g | Grăsimi: 1g | Fibre: 3g | Zahăr: 7g