Se pune apa la fiert cu un vârf de linguriţă de sare. Când apa începe să fiarbă, se adaugă morcovii, ceapa, ţelina şi rădăcina de pătrunjel tăiate cubuleţe.
Se lasă la fiert cam 15 minute, după care adăugăm ardeiul şi cartofii cuburi şi lăsăm în continuare la fiert.
Între timp curăţăm şi tăiem rondele firele de praz şi le călim 5-6 minute în puţin ulei. Le adăugăm în oală împreună cu sucul de roşii. Potrivim de sare şi piper, adăugăm borşul sau zeama de varză fierte separat, lăsăm ciorba să mai dea câteva clocote, după care oprim focul.
Înainte de servire presărăm cu leuştean sau pătrunjel tocat.
Dacă nu țineți post, merge de minune cu o lingură de smântână adăugată în momentul servirii. E o ciorbă delicioasă şi plină-plină de vitamine :)