Go Back
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Ciorbă de praz

Categorie: Supe si ciorbe

Ingrediente

  • 3 litri de apă
  • 3-4 fire de praz
  • 1 morcov mare
  • 1 ardei gras
  • o felie de ţelină
  • o bucată de rădăcină de pătrunjel
  • 1 ceapă mică
  • 2 cartofi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • roşii tocate sau din conservă sau suc de roşii
  • ½ litru de borş sau zeamă de la varza murată
  • leuştean sau pătrunjel

Mod de preparare

  • Se pune apa la fiert cu un vârf de linguriţă de sare. Când apa începe să fiarbă, se adaugă morcovii, ceapa, ţelina şi rădăcina de pătrunjel tăiate cubuleţe.
  • Se lasă la fiert cam 15 minute, după care adăugăm ardeiul şi cartofii cuburi şi lăsăm în continuare la fiert.
  • Între timp curăţăm şi tăiem rondele firele de praz şi le călim 5-6 minute în puţin ulei. Le adăugăm în oală împreună cu sucul de roşii. Potrivim de sare şi piper, adăugăm borşul sau zeama de varză fierte separat, lăsăm ciorba să mai dea câteva clocote, după care oprim focul.
  • Înainte de servire presărăm cu leuştean sau pătrunjel tocat.
  • Dacă nu țineți post, merge de minune cu o lingură de smântână adăugată în momentul servirii. E o ciorbă delicioasă şi plină-plină de vitamine :)
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!