Carnea tocată se amestecă cu ceapa, 1 căţel de usturoi zdrobit, oul bătut şi condimentele. Se frământă bine compoziţia şi se lasă jumătate de oră la frigider ca să se împrietenească aromele. Se împarte în 6 porţii. cu mâna putin umedă se formează chifteluţele şi se aplatizează uşor în palmă.
Mărul se taie cubuleţe care se stropesc cu zeama de lămâie ca să nu oxideze. În mijlocul fiecărei chifteluţe se pune câte un cubuleţ de măr şi unul de mozzarella.
-
De aici încolo, fie urmaţi reţeta Getei şi prăjiţi chifteluţele în ulei, fie faceţi ca mine şi le băgaţi la cuptor cu sau fără sos de roşii. Vor fi delicioase oricum.
După cum v-am spus, eu am preferat să le bag la cuptor şi am căutat să le dau şi un aspect mai interesant. Am tăiat rondele din cei doi ardei graşi, le-am aşezat într-o formă unsă cu foarte puţin ulei şi am pus chifteluţele în interiorul rondelelor.
-