Facem o mămăligă din cantităţile de mai sus, în care "scăpăm" un cub de unt pe care îl învârtim în oală până se topeşte şi se omogenizează.
Răsturnăm mămăliga şi după ce se răcoreşte puţin, o punem în forma de tartă unsă în prealabil cu unt şi cu ajutorul unei linguri umede o întindem ridicând-o puţin pe margini.
Ceapa şi usturoiul tocate mărunt le călim câteva minute în ulei de măsline, adăugăm spanacul tocat, brânza rasă şi 2 ouă bătute care să lege compoziţia. Potrivim de sare şi piper după gust. Dacă vă place nucşoara, adăugaţi un vârf de cuţit în compoziţie, o să facă minuni.
Turnăm spanacul peste blatul de mămăligă, decorăm cu ciuperci şi felii de roşii şi deasupra tuturor, spargem un ou. Sau două, sau câte doriţi. Dăm la cuptor pentru 30 de minute.