untul rece tăiat cuburi se amesteca cu gălbenuşurile, făina şi sarea şi se amestecă cu o furculiţă până ce aluatul devine nisipos
se adaugă două linguri de apă rece care vor "lega" aluatul şi se continuă frământatul. Dacă simţiţi că mai este nevoie, mai adăugaţi încă o lingură de apă
aluatul se înfăsoară în folie alimentară şi se lasă cel putin 30 de minute la frigider
se întinde aluatul rece într-o foaie groasă de ½ de cm
înfăşurăm foaia pe sucitor şi o derulăm peste forma de tartă. Datorită untului din compoziţie nu este nevoie să ungeţi forma.
apăsaţi cu degetele pentru ca aluatul să îmbrace frumos forma şi tăiaţi cu un cuţit marginile care o depăşesc
se înţeapă aluatul cu furculiţa din loc în loc şi se bagă la cuptor pentru 15 minute, timp în care ne ocupăm de umplutură. Cuptorul trebuie să fie preîncălzit la 175 de grade.
amestecam conserva de ton cu smantana si cateva picaturi de zeama de lamaie, apoi adaugam maslinele fara samburi
potrivim de sare si piper dupa gust si turnam umplutura peste blatul de tarta
decoram cu felii de rosii si dam tarta la cuptor.
este gata cand incepe sa se rumeneasca pe margini, in aproximativ 30 de minute.
servim tarta presarata cu parmezan ras şi o înveselim cu frunzuliţe proaspete de busuioc.