Go Back
Tartă cu ton şi roşii
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Tartă cu ton şi roşii

Categorie: Feluri de baza

Ingrediente

pentru o formă de tartă de 26 cm

    Blatul:

    • 300 g făină
    • 150 g de unt
    • 2 gălbenuşuri
    • un varf de cutit de sare
    • 2 linguri de apă rece

    Umplutura:

    • 1 conserva de ton in suc propriu
    • 200 ml de smantana
    • zeama de lamaie
    • 1 rosie mare taiata felii
    • 2 linguri de parmezan ras
    • 50 g masline fara samburi
    • sare piper dupa gust
    • busuioc proaspat

    Mod de preparare

    • untul rece tăiat cuburi se amesteca cu gălbenuşurile, făina şi sarea şi se amestecă cu o furculiţă până ce aluatul devine nisipos
    • se adaugă două linguri de apă rece care vor "lega" aluatul şi se continuă frământatul. Dacă simţiţi că mai este nevoie, mai adăugaţi încă o lingură de apă
    • aluatul se înfăsoară în folie alimentară şi se lasă cel putin 30 de minute la frigider
    • se întinde aluatul rece într-o foaie groasă de ½ de cm
    • înfăşurăm foaia pe sucitor şi o derulăm peste forma de tartă. Datorită untului din compoziţie nu este nevoie să ungeţi forma.
    • apăsaţi cu degetele pentru ca aluatul să îmbrace frumos forma şi tăiaţi cu un cuţit marginile care o depăşesc
    • se înţeapă aluatul cu furculiţa din loc în loc şi se bagă la cuptor pentru 15 minute, timp în care ne ocupăm de umplutură. Cuptorul trebuie să fie preîncălzit la 175 de grade.
    • amestecam conserva de ton cu smantana si cateva picaturi de zeama de lamaie, apoi adaugam maslinele fara samburi
    • potrivim de sare si piper dupa gust si turnam umplutura peste blatul de tarta
    • decoram cu felii de rosii si dam tarta la cuptor.
    • este gata cand incepe sa se rumeneasca pe margini, in aproximativ 30 de minute.
    • servim tarta presarata cu parmezan ras şi o înveselim cu frunzuliţe proaspete de busuioc.
    Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!