Go Back
Salată de cartofi
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Salată de cartofi cu roşii uscate

Categorie: Feluri de baza

Ingrediente

  • 4 cartofi medii
  • 1 ceapa roșie
  • o cană de măsline
  • un morcov mare
  • o cană de roşii uscate tăiate bucăţi potrivite
  • pătrunjel
  • ¼ de cană ulei de măsline
  • 2 linguri de oţet balsamic
  • sare/piper

Mod de preparare

  • Cartofii se spală foarte bine, apoi se pun la fiert întregi, în coajă.
  • Când sunt gata (furculiţa intră uşor), se lasă la răcit, se decojesc şi se taie felii.
  • Morcovul se curătă de coajă, se spală şi se pune la fiert. Când e gata se taie rondele.
  • Ceapa se taie solzişori. Nu trebuie să fie prea măruntă, ci să păstreze proporţiile celorlalte ingrediente.
  • Se aşează toate cele de mai sus într-un castron potrivit de mare, se presară cu sare, piper şi pătrunjel, apoi se toarnă amestecul de ulei şi oţet.
  • Se amestecă cu grijă să nu se zdrobească cartofii şi se dă la rece pentru cel puţin o oră, ca să se îmbine toate aromele.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!