trigoane cu ciuperci
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Trigoane cu ciuperci

Preparare15 mins
Gătire40 mins
Timp total55 mins
Porții: 55 min
Autor: bucate-aromate.ro

Ingrediente

  • foi de plăcintă un pachet
  • 1 kg de ciuperci
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 morcov
  • mărar
  • unt sau ulei pentru uns foile
  • sare/piper

Mod de preparare

  • Usturoiul pisat se căleşte împreună cu morcovul tăiat cubuleţe timp de câteva minute în 2-3 linguri de ulei.
  • Se adaugă ciupercile tăiate mărunt şi se amestecă din când în când până când acestea se înmoaie şi încep să îşi lase zeama. Se potriveşte compoziţia de sare şi piper şi se lasă pe foc mic timp de 15 minute să se împrietenească toate aromele. Apoi se stinge focul, se lasă să se răcorească puţin ciupercile şi se adaugă mărarul tocat.
  • Foile de plăcintă se taie în patru fâşii pe lungime şi se stropesc cu unt topit sau dacă este post, cu ulei de floarea soarelui.
  • Pe capătul fiecărei fâşii se pune câte o lingură din compoziţia de ciuperci. Se împăturesc apoi sub formă de triunghi.
  • trigoane cu ciuperci
  • Se aşează trigoanele în tava de la aragaz tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu unt sau ulei. Cuptorul trebuie să fie încins la 180 de grade înainte de a introduce trigoanele. Se lasă la copt aproximativ 40 de minute, până când le vedem că sunt frumos rumenite.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!