Supă-cremă de morcov cu ghimbir
Rețeta simplă de supă-cremă de morcov cu ghimbir. O combinație surprinzător de gustoasă, dietetică și ușor de făcut.
Preparare15 minutes mins
Gătire30 minutes mins
Categorie: Supe si ciorbe
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4
Calories: 84kcal
- 3 morcovi potriviţi ca mărime
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 2 cartofi mijlocii
- 1 ceapă mare
- ½ de ţelină
- o bucată de ghimbir de aprox. 3 cm
- smântână sau parmezan opţional
- pătrunjel
Legumele, inclusiv ghimbirul se curăţă de coajă, se taie bucăţi mari şi se pun la fiert în aproximativ 2 litri de apă cu sare.
Când legumele sunt fierte, se scurg, dar se păstrează separat supa în care au fiert. Pentru că ghimbirul şi-a făcut deja datoria şi a lăsat aroma lui fină în supă, îl putem arunca.
Pasăm legumele cu blenderul şi subţiem crema obţinută cu supa păstrată deoparte, până se ajunge la consistența dorită.
Potriviţi de sare, eventual şi puţin piper dacă vă place.
Presăraţi cu pătrunjel tocat şi serviţi-o neapărat cu crutoane aromate.
Dacă nu ţineţi post şi nici la dietă nu sunteţi, o puteţi servi cu smântână sau parmezan ras deasupra.
Calorii: 84kcal | Carbohidrați: 19g | Proteine: 2g | Grăsimi: 1g | Fibre: 3g