Go Back
+ servings
Supă-cremă de morcov cu ghimbir
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Supă-cremă de morcov cu ghimbir

Rețeta simplă de supă-cremă de morcov cu ghimbir. O combinație surprinzător de gustoasă, dietetică și ușor de făcut.
Preparare15 minutes
Gătire30 minutes
Categorie: Supe si ciorbe
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4
Calories: 84kcal

Ingrediente

  • 3 morcovi potriviţi ca mărime
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 2 cartofi mijlocii
  • 1 ceapă mare
  • ½ de ţelină
  • o bucată de ghimbir de aprox. 3 cm
  • smântână sau parmezan opţional
  • pătrunjel

Mod de preparare

  • Legumele, inclusiv ghimbirul se curăţă de coajă, se taie bucăţi mari şi se pun la fiert în aproximativ 2 litri de apă cu sare.
  • Când legumele sunt fierte, se scurg, dar se păstrează separat supa în care au fiert. Pentru că ghimbirul şi-a făcut deja datoria şi a lăsat aroma lui fină în supă, îl putem arunca.
  • Pasăm legumele cu blenderul şi subţiem crema obţinută cu supa păstrată deoparte, până se ajunge la consistența dorită.
  • Potriviţi de sare, eventual şi puţin piper dacă vă place.
  • Presăraţi cu pătrunjel tocat şi serviţi-o neapărat cu crutoane aromate.
  • Dacă nu ţineţi post şi nici la dietă nu sunteţi, o puteţi servi cu smântână sau parmezan ras deasupra.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 84kcal | Carbohidrați: 19g | Proteine: 2g | Grăsimi: 1g | Fibre: 3g