Brânza de vaci se amestecă cu untul la temperatura camerei, făina şi puţină sare. Rezultă un aluat care se lasă la frigider cat mai mult timp, eventual de seara până dimineaţa. Cu cât stă mai mult, cu atât se desface mai frumos în foi când îl coacem.
Aluatul se întinde pe o planşeta presărată cu făină şi se taie rondele cu ajutorul unui pahar.
Înţepăm din loc în loc rondelele cu furculiţa şi le băgam la cuptor într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Când au început să se rumenească sunt gata, adică în vreo 20-25 de minute. Se răcesc repede, în 10-15 minute se pot asambla. În timpul ăsta ne ocupăm de brânză.
Brânza se freacă cu untul şi putină sare, până devine cremă.
Punem puţină cremă peste rondelele de aluat, aşezăm deasupra o felie de roşie, peste care punem din nou cremă de brânză şi ornăm cu frunzuliţe de busuioc proaspăt sau bucăţele de măsline.