Preparați cafeaua pentru a avea timp să se răcească până începeți să montați paharele.
Mixați gălbenușurile cu zahărul până obținem o cremă spumoasă.
Puneți vasul cu ouă pe un alt vas cu apă fierbinte și amestecați până când crema de ouă se încălzește foarte bine. Atenție, nu trebuie încălzită în exces pentru că se vor coagula proteinele din ou și riscați să obțineți o omletă! ?
Lăsați crema de ouă să se răcească. Între timp bateți smântâna și transformați-o în frișcă, apoi o amestecați cu brânza mascarpone.
Adăugați crema de ouă răcită peste crema de mascarpone și omogenizați.
Turnați 2 linguri de Amaretto sau de vin licoros în cafeaua răcită.
Înmuiați pișcoturile în cafea câte o secundă pe fiecare parte, apoi le rupeți bucăți potrivite și le așezați în pahare.
Peste pișcoturi puneți cm 2 linguri de cremă, apoi din nou pișcoturi înmuiate și tot așa până când terminați crema. Ultimul strat trebuie să fie de cremă.
Peste ultimul strat de cremă cerneți un strat de cacao ajutându-vă de o strecurătoare de ceai.
Lăsați tiramisu la frigider cel puțin 4 ore înainte de servire. De preferat ar fi să îl serviți a doua zi.