Supa de vita cu rosii si turnatei
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Supă de vită cu roșii și turnăței

Preparare15 mins
Gătire30 mins
Timp total45 mins
Categorie: Supe si ciorbe
Porții: 6 porții
Autor: Iuliana Sbirnea

Ingrediente

  • 1 litru stock de vită concentrat (sau câteva oase pe care le fierbeți în aprox. 2 litri de apă)
  • 600 ml apă
  • 2 morovi
  • 1 ceapă
  • 2 felii de țelină
  • 1 ardei gras
  • 400 ml roșii din conservă (sau suc de roșii cu pulpă)
  • 2 linguri amestec de legume deshidratate (de la Solaris)
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel proaspăt

pentru turnăței

  • 2 ouă
  • 3 linguri de făină
  • un praf de sare

Mod de preparare

  • Curățați și spălați legumele.
  • Tăiați morcovul rondele, iar țelina cuburi. Ceapa și ardeiul gras le lăsați întregi.
  • Puneți legumele la fiert în supa de vită. Când sunt fierte, scoateți ceapa și ardeiul gras din supă.
  • Potriviți gustul de sare și piper, adăugați roșiile (sau sucul de roșii), amestecul de legume deshidratate și lăsați supa să mai dea câteva clocote.
  • Bateți cele două ouă cu un praf de sare, adăugați făina și omogenizați.
  • Reduceți focul și turnați amestecul cu o lingură în supa fierbinte.
  • Lăsați supa să mai fiarbă la foc mic încă 8-10 minute, apoi stingeți focul și puneți pătrunjelul tocat mărunt.
  • Ideal ar fi ca supa să se odihnească vreo 10 minute cu capacul pus, pentru ca aroma pătrunjelului să se răspândească în tot lichidul, dar dacă vă grăbiți, o puteți servi imediat.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!