Orez cu cârnați și ardei kapia
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Orez cu cârnați și ardei kapia

Preparare10 mins
Gătire30 mins
Timp total40 mins
Categorie: Feluri de baza
Porții: 2 porții
Autor: Iuliana Sbirnea

Ingrediente

  • 2-3 cârnați de casă (sau cumpărați)
  • 100 g orez
  • 1-2 ardei kapia sau ardei gras roșu
  • 50 ml ulei
  • 150 ml supă fierbinte de pui, vită, legume (sau apă dacă nu aveți supă)
  • 100 ml vin alb sau roze
  • 2-3 linguri suc concentrat de roșii
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

  • Luați în calcul că e nevoie să avem cârnații gata cam cu 5 minute înaintea orezului. Dacă îi preparați la cuptor, vor fi gata cam în 25-30 de minute. Dacă îi prăjiți sau îi faceți la grătar, probabil ceva mai repede. Păstrați-i la cald până îi adăugați peste orez.
  • Puneți uleiul să se încingă într-o tigaie, apoi adaugați ardeii tăiați fâșii.
  • Când fâșiile de ardei s-au înmuiat, adăugați orezul spălat și amestecați. Lăsați orezul să se călească 2-3 minute înainte să turnați supa.
  • Adăugați puțin câte puțin din supa (sau apa) caldă apoi sarea și piperul după gust.
  • După câteva minute turnați vinul, tot odată, apoi sosul de roșii și lăsați orezul să se gătească acoperit cu un capac, amestecând din când în când.
  • Când orezul e aproape gata, puneți cârnații întregi sau tăiați rondele (eu i-am tăiat) și lăsați să mai fiarbă timp de 5 minute. Reglați după gustul vostru cât de uscată sau de umedă doriți să fie mâncarea, adăugând încă puțină supă fierbinte dacă simțiți nevoia.
  • Stingeți focul, presărați pătrunjel proaspăt tocat și lăsați mâncarea să se odihnească timp de 5 minute, acoperită cu un capac pentru ca aromele să se întrepătrundă.
  • Serviți mâncarea de orez cu cârnați și ardei kapia caldă, alături de un pahar de vin.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!