Focaccia cu masline Kalamata si busuioc
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Focaccia cu măsline Kalamata și busuioc uscat

Preparare15 mins
Gătire15 mins
Așteptare45 mins
Timp total1 hr 15 mins
Porții: 6
Autor: Iuliana Sbirnea

Ingrediente

  • 350 g făină albă tip 000
  • 250 ml apă călduță
  • 7 g drojdie uscată
  • 1/2 linguriță zahăr
  • 1/2 linguriță sare fină
  • 1 lingură sare grunjoasă
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 lingurițe busuioc uscat
  • 100 g măsline Kalamata fără sâmburi
  • 150 g măsline Kalamata întregi

Mod de preparare

  • Într-un vas, sau în bolul robotului, amestecați 1 lingură de ulei de măsline, apa călduță și zahărul
  • Adăugați făina amestecată cu drojdia uscată și spre final, 1 linguriță de busuioc uscat, măslinele fără Kalamata sâmburi tocate mărunt și sarea fină.
  • Frământați la mână sau la robot, cam 10 minute, apoi acoperiți vasul și lăsați aluatul să dospească timp de 30 de minute.
  • Puneți hârtie de copt sau ungeți cu ulei o tavă potrivită ca mărime.
  • Aprindeți cuptorul la 220 de grade. Cuptorul trebuie să fie bine încins când băgăm focaccia.
  • Răsturnați aluatul în tavă și cu mâinile puțin unse cu ulei, începeți să îl aplatizați ușor cu palmele, din aproape în aproape până când îl întindeți uniform, în toată tava.
  • Faceți din loc în loc gropițe cu degetul în aluat, apoi acoperiți tava cu folie alimentară sau cu o pungă de plastic și lăsați aluatul să mai dospească încă 15 minute.
  • Stropiți aluatul cu restul de ulei de măsline (2 linguri). Puneți măslinele întregi peste aluat, presărați restul de busuioc uscat (1 linguriță) și sarea grunjoasă și dați tava la cuptor pentru 15 minute.
  • Focaccia e bună și caldă dar și rece.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!