Falafel
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Falafel

Preparare10 mins
Gătire15 mins
Așteptare12 hrs
Timp total25 mins
Categorie: Aperitive, Retete de post
Porții: 25 chifteluțe
Autor: Iuliana Sbirnea

Ingrediente

  • 250 g năut boabe uscat
  • 2 cepe mijlocii
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel (sau mai mult, mai puțin, după gust)
  • 1 lingură făină, la nevoie
  • 1 linguriță semințe de chimen măcinate
  • sare și piper după gust
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare

  • Puneți năutul la înmuiat pentru cel puțin 12 ore (de exemplu de seara până dimineața)
  • Scurgeți bine năutul de apă și puneți-l în blender sau robot împreună cu toate celelalte ingrediente din listă și mixați până obțineți o pastă fină și omogenă.
  • Luați puțină pastă și modelați-o în palme. Dacă nu reușiți să formați o chifteluță care să își păstreze forma, atunci e semn că trebuie să adăugați o lingură de făină care să lege mai bine compoziția.
  • Prăjiți chifteluțele în ulei încins, întorcându-le pe ambele părți pentru a se prăji uniform.
  • Când sunt gata, scoateți chifteluțele pe un prosop de hârtie care să absoarbă excesul de ulei. Să nu vă sperie culoarea închisă a chifteluțelor. Nu sunt arse, ci aceasta este culoarea năutului prăjit.
  • Serviți falafelul cald sau rece cu hummus, turte crocante sau alături de o salată. Dacă nu țineți post, falafelul se potrivește de minune și cu un sos de iaurt. Gășiți aici o variantă dietetică a sosului de iaurt. 
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!