Paste cu creveti congelati si rosii cherry
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Paste cu creveți congelați și roșii cherry

Preparare20 mins
Gătire20 mins
Timp total40 mins
Categorie: Feluri de baza
Porții: 2
Autor: Iuliana Sbirnea

Ingrediente

  • 200 g paste (eu am folosit penne)
  • 400 g creveți congelați (sau proaspeți)
  • 10-12 roșii cherry
  • 50 ml ulei de măsline
  • 50 g unt
  • 3 căței de usturoi
  • 2 lingurițe rase de busuioc uscat
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel proaspăt pentru servit

Mod de preparare

  • Daca folosiţi creveti congelaţi, aceștia sunt de obicei decorticați. Totuși, ar trebui să îi lăsaţi în prealabil să se dezgheţe și să le îndepărtați codițele. Dacă aveţi creveţi proaspeţi, va trebui să îi spălaţi şi să îi decorticaţi.
  • Puneţi apa pentru paste la fiert cu un pic de sare. Când apa dă în clocot adăugaţi spaghetele şi le fierbeţi conform instrucţiunilor de pe pachet.
  • Între timp puneţi într-o tigaie adâncă untul, uleiul şi usturoiul trecut prin presă. Căliţi usturoiul doar 1 minut, cât să îşi dezvolte aroma, apoi puneţi şi creveţii în tigaie.
  • Lăsaţi creveţii să se gătească 2-3 minute, nu mai mult, apoi adăugaţi roșiile cherry tăiate jumătăți și busuiocul uscat.  
  • Și creveții și roșiile vor lăsa ceva lichid în tigaie. Dacă credeți că e necesar mai mult lichid, puteți adăuga câteva linguri din apa în care fierb pastele. Conține amidon și va ajuta la consistența sosului.
  • Potriviţi gustul de sare şi piper, amestecaţi şi lăsaţi să mai fiarba 1-2 minute, apoi stingeţi focul.
  • Între timp au fiert şi pastele, le scurgeţi şi le puneţi în tigaie peste creveţii cu roșii cherry.
  • Amestecaţi şi serviţi imediat, cu pătrunjel verde tocat fin.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!