Cartofi umpluți cu brânză de burduf și șunculiță
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Cartofi umpluți cu brânză de burduf și șunculiță

Preparare10 mins
Gătire40 mins
Timp total50 mins
Categorie: Feluri de baza
Porții: 3 porții
Autor: Iuliana Sbirnea

Ingrediente

  • 3 cartofi mari, fierți și răciți
  • 100 g brânză de burduf
  • 100 g șunculiță la alegere
  • 50 g cașcaval
  • 1-2 caței de usturoi
  • mărar proaspăt
  • 1/2 linguriță boia de ardei (dulce, iute, afumată)
  • sare și piper după gust

Mod de preparare

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt într-o tava potrivită ca mărime.
  • Cartofii fierți și răciți se taie în jumătăți și se scobesc în interior folosind o lingură. Lăsați o margine cam de 1 cm de jur împrejur.
  • Tăiați șunculița cubulețe mici și rumeniți-le într-o tigaie antiaderentă timp de câteva minute. 
  • Amestecați miezul scobit de la cartofi cu brânza de burduf, șunculița și condimentele. Umpleți jumătățile de cartofi cu acest amestec. 
  • Presărați cartofii umpluți cu cașcavalul ras și dați tava la cuptor pentru aproximativ 30 de minute până când sunt frumos rumeniți.
  • Cartofii umpluți cu brânză de burduf și șunculiță se servesc calzi, alături de o salată.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!