Aprindeți cuptorul la 220 de grade și ungeți cu ulei o tavă potrivită ca mărime.
Crestați vinetele în romburi, așa cum vedeți în pozele rețetei.
Presărați vinetele cu sare și insistați ca aceasta să intre bine și între tăieturi.
Tăiați usturoiul felii subțiri pe care le introduceți printre tăieturi. La fel procedați și cu frunzele de ceapă verde și pătrunjelul, ambele tocate mărunt.
Amestecați uleiul de măsline cu boiaua de ardei, piper și cimbru uscat și turnați-l peste vinete, cu grijă, să intre prin toate tăieturile.
Dați tava la cuptor pentru aproximativ 45 de minute, sau până când vinetele sunt moi și rumenite atât cât vă place. În acest timp, deschideți de 2-3 ori ușa cuptorului și stropiți vinetele cu uleiul adunat în tavă.
Serviți vinetele cu usturoi la cuptor cât sunt calde, presărate cu pătrunjel proaspăt.