Go Back
+ servings
Pulpă de miel marinată în kefir cu usturoi
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 11 votes

Pulpă de miel marinată în kefir cu usturoi

Cum să faci cea mai fragedă pulpă de miel marinată în kefir. O rețetă simplă, cu ingrediente puține, dar extraordinar de gustoasă.
Preparare15 minutes
Gătire2 hours
marinare12 hours
Timp total14 hours 15 minutes
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4 porții
Calories: 714kcal

Ingrediente

  • 1 pulpă de miel (aprox. 1.6 kg)
  • 1 litru kefir (sau iaurt)
  • 5-6 căței de usturoi
  • sucul și coaja de la o de lămâie mare
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 3 linguri ulei de măsline
  • sare și piper după gust

garnitură, opțional

  • morcovi tăiați pe lung dacă sunt mari
  • cartofi întregi sau tăiați jumătăți
  • câțiva căței de usturoi

pentru decor

  • frunze de ceapă verde sau pătrunjel proaspăt tocat mărunt

Mod de preparare

  • Puneți pulpa de miel într-o pungă încăpătoare și rezistentă.
  • Într-un vas amestecați kefirul cu sucul și coaja de lamâie, uleiul de măsline, usturoiul trecut prin presă, cimbrul și sarea.
  • Turnați kefirul peste carne și sigilați punga (o legați cu o sfoară, de exemplu). Prin pungă, începeți să masați pulpa de miel ca să fiți siguri că a ajuns kefirul aromat peste tot.
  • Dați punga la frigider pentru 12-48 ore. În acest timp, când vă mai aduceți aminte de ea, mai luați-o în mâini și mai masați puțin carnea.
  • Scoateți punga din frigider și lăsați-o cel puțin o oră și jumătate pe blatul de lucru, ca să ajungă carnea la temperatura camerei.
  • Încingeți cuptorul la 180 de grade.
  • Puneți o foaie de hârtie de copt în tavă. Desfaceți punga și puneți carnea în tavă. Turnați peste carne kefirul din pungă. Acoperiți carnea cu încă o hârtie de copt, apoi înveliți tava etanș cu o folie de aluminiu. 
  • Dați friptura la cuptor pentru 1,5 ore. 
  • Scoateți tava, adăugați morcovii sau cartofii.
  • Dați din nou tava la cuptor, neacoperită cu nimic, pentru încă 30 de minute (sau până când legumele sunt gătite).
  • Scoateți tava din cuptor. Înainte să serviți friptura, lăsați-o să se odihnească 10-15 minute în tavă.
  • Serviți pulpa de miel marinată în kefir și usturoi presărată cu frunze verzi de ceapă sau pătrunjel tocate mărunt. Merge perfect alături de o salată verde cu ridichi și de un pahar de vin roșu.

Video

Notă

Timpul de coacere poate fi influențat de mărimea pulpei de miel, de vârsta acestuia și de cuptorul pe care îl aveți, așa că verificați carnea după 1,5 ore și decideți dacă e aproape gata sau poate are nevoie să stea mai mult timp în cuptor.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 714kcal | Carbohidrați: 1g | Proteine: 42g | Grăsimi: 59g | Colesterol: 183mg | Fibre: 1g | Zahăr: 1g