Cartofi noi la cuptor cu pesmet și usturoi
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Cartofi noi la cuptor cu pesmet și usturoi

Preparare10 mins
Gătire50 mins
Timp total1 hr
Categorie: Feluri de baza
Porții: 4 porții
Autor: Iuliana Sbirnea

Ingrediente

  • 1 kg cartofi noi
  • 2 linguri de ulei
  • sare grunjoasă după gust
  • 3 linguri pesmet
  • 1/2 linguriță boia de ardei (iute, dulce sau afumată)
  • 4-5 căței de usturoi
  • rozmarin proaspăt sau uscat

Mod de preparare

  • Aprindeți cuptorul la 200 de grade și pregățiți o tavă întinsă (tava mare a cuptorului e perfectă). Puteți pune hârtie de copt în tavă. Eu prefer să nu pun atunci când fac cartofi la cuptor, pentru că în contact cu metalul fierbinte, se rumenesc mai bine și devin mai crocanți.
  • Spălați bine cartofii. Nu este nevoie să le îndepărtați coaja fină. Se va găti în cuptor. Dacă aveți cartofi de mărimi diferite, e bine să îi tăiați pe cei mari în jumătăți sau sferturi. Dacă au dimensiuni apropiate, se vor găti toți în același timp.
  • Turnați uleiul peste cartofi, presărați sare și câteva ace de rozmarin, precum și usturoiul trecut prin presă. Amestecați bine să ajungă sarea și usturoiul peste tot.
  • Amestecați pesmetul cu boiaua de ardei și turnați-l peste cartofi. Amestecați să se îmbrace toți cartofii în pesmet.
  • Puneți cartofii în tavă și dați tava la cuptor pentru 45-50 de minute, după cât de rumeniți îi doriți. La jumătatea timpului (deci cam după 25 de minute) întoarceți cartofii cu o spatulă pentru a se rumeni pe toate părțile.
  • Serviți cartofii la cuptor cu pesmet și usturoi cât sunt calzi, alături de o salată sau cu un sos de iaurt gras, cu usturoi și mărar.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!