Salata de fasole verde cu usturoi si iaurt
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Salată de fasole verde cu iaurt și usturoi

Preparare15 mins
Gătire15 mins
Timp total30 mins
Categorie: Salate
Porții: 2 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente

  • 500 g fasole verde cu păstaia subțire
  • 150 ml iaurt gras
  • 3-4 căței de usturoi
  • mărar proaspăt (sau pătrunjel)
  • sare și piper după gust

opțional mai puteți pune

  • 1 lingură ulei de măsline
  • câteva picături de suc de lămâie
  • semințe de susan ușor rumenite în tigaie

Mod de preparare

  • Spălați fasolea și tăiați codițele.
  • Fierbeți fasolea în apă cu un praf de sare până devine fragedă, dar fermă.
  • O puteți fierbe întreagă și după ce se răcește să o tăiați bucăți de 2-3 cm lungime sau o puteți tăia de la început. Eu am tăiat-o de la început.
  • Scurgeți fasolea de apa în care a fiert și lăsați-o să se răcească.
  • După ce s-a răcit, amestecați fasolea cu iaurtul, sare și piper după gust, mărar și usturoiul trecut prin presă.
  • Salata de fasole verde cu iaurt și usturoi se păstrează la frigider și se servește rece. Este excelentă pe felii de pâine de casă.

Notă

Nu aruncați apa în care a fiert fasolea verde! E plină de vitamine! Chiar dacă nu o folosim la această rețetă, o puteți adăuga la o supă, ciorbă, la un ghiveci de legume, tocăniță, etc.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!