Go Back
+ servings
Mălai dulce cu gem de vișine
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 4 votes

Mălai dulce cu gem de vișine și frișcă

Preparare10 minutes
Gătire45 minutes
Timp total55 minutes
Categorie: Desert
Porții: 8 porții

Ingrediente

Pentru o formă rotundă cu diametrul de 20 cm

pentru uns tava

  • un cub de unt
  • 1 lingură de mălai

pentru servit

  • frișcă naturală
  • gem de vișine

Mod de preparare

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade. Ungeți cu unt și presărați cu mălai o formă (cratiță, tavă) care va merge la cuptor.
  • Mixați ouăle cu zahărul și zahărul Bourbon până când se albesc și își dublează volumul, iar zahărul este dizolvat.
  • Adăugați uleiul și laptele și omogenizați compoziția.
  • Amestecați făina cu mălaiul, praful de copt, sarea și coaja de lămâie și încorporați-le peste compoziția de mai sus.
  • Turnați compoziția în tavă și dați prăjitura la cuptor pentru 40-45 de minute, sau până trece testul scobitorii.
  • Scoateți prăjitura din formă și lăsați-o să se răcească pe un grătar înainte de a o felia.
  • Se servește cu frișcă naturală sau smântână dulce și gem de vișine.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!