Go Back
+ servings
Mâncare de fasole verde cu carne de pui
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Mâncare de fasole verde cu carne de pui

Preparare10 minutes
Gătire45 minutes
Timp total55 minutes
Categorie: Feluri de baza
Porții: 4 porții

Ingrediente

  • 450 g fasole verde
  • 400 g carne de pui (piept sau pulpe dezosate)
  • 1 ceapă mare
  • 1 ardei gras
  • 1 lingură de ulei
  • 1-2 roșii cărnoase
  • sare și piper după gust
  • câteva crenguțe de cimbru proaspăt sau uscat
  • pătrunjel sau mărar proaspăt pentru servit

Mod de preparare

  • Puneți uleiul la încins într-o cratiță încăpătoare sau în vasul multicookerului pe programul saute.
  • Căliți 2-3 minute ceapa și ardeiul gras tăiate cubulețe.
  • Adăugați carnea tăiată cuburi, sare, piper, cimbru și cam 150 ml apă și lăsați totul să fiarbă înăbușit timp de 10 minute, amestecând din când în când să nu se lipească.
  • Puneți păstăile spălate și curățate în cratiță, mai adăugați puțină apă și lăsați-le să fiarbă înăbușit, acoperite cu un capac. Amestecați din când în când. (La multicooker, setați programul manual, 30 de minute la 100 de grade și nu e nevoie să amestecați.)
  • Când fasolea verde dă semne că e aproape fiartă, încercați și carnea să fie fiartă, adică să intre ușor furculița în ea. Adăugați roșiile tăiate cuburi și lăsați mâncarea să mai fiarbă încă 10 minute.
  • Presărați mâncarea de fasole verde cu carne de pui cu pătrunjel sau mărar proaspăt tocat și serviți.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!