Pregătiți-vă legumele curățate, spălate și tăiate cubulețe.
Căliți câteva minute: ceapa, ardeiul gras, morcovul, țelina și rădăcina de pătrunjel.
Turnați aproximativ 2 litri de apă peste legumele călite, adăugați păstăile, sare după gust și crenguțele de cimbru. Lăsați ciorba să fiarbă la foc moderat, cu capac.
Când legumele sunt aproape fierte, adăugați și cuburile de dovlecel. Dovlecelul fiind foarte fraged și plin de apă, fierbe mai repede, de aceea nu îl punem de la început în oală.
Într-un ibric separat, puneți borșul la fiert.
Când și dovlecelul este aproape fiert, puneți boabele de fasole din conservă, care sunt deja fierte, sucul de roșii și fideaua. Tot acum potriviți și gustul de sare și adaugați borșul fierbinte.
Lăsați ciorba să mai dea câteva clocote, apoi stingeți focul și presărați leușteanul proaspăt tocat mărunt.
Serviți ciorba de legume cu borș caldă sau rece, după preferință. Merge de minune cu pâine de casă sau cu mămăliguță.