Go Back
+ servings
Zacuscă de pește
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 8 votes

Zacuscă de pește

Cum se face cea mai gustoasă zacuscă de pește. Zacuscă dobrogeană de pește, cu puțin ulei, gustoasă și 100% naturală.
Preparare1 hour 30 minutes
Gătire1 hour
Timp total2 hours 30 minutes
Categorie: Din camara / Cum se face?
Cuisine: Romaneasca
Porții: 6 borcane de 400 g
Calories: 942kcal

Ingrediente

Mod de preparare

  • Coaceți ardeii pe jar sau pe plită. Presărați-i cu sare și lăsați-i acoperiți cu un capac pentru a fi mai ușor de curățat. După ce s-au răcit, îi curățați de coajă și îi tăiați cubulețe mici.
  • Puneți peștele la fiert în apă cu sare și oțet doar cât să îl depășească. Când carnea începe să se desprindă de pe oase, stingeți focul, scoateți peștele și lăsați-l să se răcorească puțin ca să îl puteți alege bine de toate oscioarele. Folosiți o pensetă de bucătărie, vă ușurează mult munca.
  • Tăiați (sau rupeți) peștele în bucăți nu mai mari de 1 cm. Dacă preferați, îl puteți da prin mașina de tocat, dar mie îmi place să simt bucățile de pește în zacuscă.
  • Tocați mărunt ceapa și morcovul și puneți-le la călit în ulei. După ce s-a înmuiat ceapa, adăugați puțină apă (sau puțin din supa în care a fiert peștele) și lăsați legumele să fiarbă înnăbușit.
  • Peste legumele înnăbușite, puneți ardeii copți tocați cât de mărunt vă place. Îi puteți trece și prin mașina de tocat.
  • Adăugați sucul de roșii, sare, piper, frunze de dafin și cimbru uscat, după gust. Amestecați și lăsați zacusca să dea câteva clocote și să se lege. Dacă e nevoie, mai adăugați puțină apă sau supă de pește. Atenție, supa conține oțet, să nu faceți zacusca prea acră!
  • Când sosul este suficient de legat, puneți bucățile de pește, amestecați, lăsați să mai dea câteva clocote și stingeți focul.
  • Turnați zacusca în borcane. Folosiți o pâlnie cu gura largă, prin care să poată trece cu ușurință bucățile de pește. Înfiletați bine capacele.
  • Înveliți borcanele în ziare și sterilizați-le la bain marie timp de 30 de minute din momentul în care începe să fiarbă apa.
  • Scoateți borcanele din apă cât sunt fierbinți și lăsați-le să se răcească lent, acoperite cu o pătură groasă până a doua zi.
  • Dacă este corect preparată și sterilizată, zacusca de pește se păstrează perfect în cămară chiar și un an de zile.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 942kcal | Carbohidrați: 32g | Proteine: 64g | Grăsimi: 61g | Colesterol: 220mg | Fibre: 9g | Zahăr: 19g